Rušanc - Prosimo všečkajte nas
V Rušah zaključujejo Dravsko kolesarsko pot

V Rušah zaključujejo Dravsko kolesarsko pot

Sreda, 17 Oktober, 2018

rušePotem ko so konec januarja uradno pričeli z gradnjo ruškega odseka Dravske kolesarske poti, kolesarska pot dobiva končno podobo.  Ruška kolesarska pot je del mednarodne Dravske kolesarske poti, ki naj bi skozi 18 slovenskih občin ustvarila povezavo med sosednjimi državami. V prvi vrsti pa želijjo s kolestarsko stezo povezati kraje v občini, Bistrico ob Dravi, Bezeno in Ruše ob predvideni obvoznici kasneje tudi Smolnik. Sicer pa je del mednarodne Dravske kolesarske poti, ki bo povezovala občine ob reki Dravi v Avstriji, Sloveniji in Hrvaški. Kolesarska pot v Rušah je eden večjih investicijskih projektov, ki je plod večletnega dela in priprav občinske uprave ter koordinacije slovenskega dela Dravske kolesarske poti ter državne Direkcije za infrastrukturo.
Potem ko so konec januarja uradno pričeli z gradnjo ruškega odseka Dravske kolesarske poti, kolesarska pot dobiva končno podobo.  Ruška kolesarska pot je del mednarodne Dravske kolesarske poti, ki naj bi skozi 18 slovenskih občin ustvarila povezavo med sosednjimi državami. V prvi vrsti pa želijjo s kolestarsko stezo povezati kraje v občini, Bistrico ob Dravi, Bezeno in Ruše ob predvideni obvoznici kasneje tudi Smolnik. Sicer pa je del mednarodne Dravske kolesarske poti, ki bo povezovala občine ob reki Dravi v Avstriji, Sloveniji in Hrvaški. Kolesarska pot v Rušah je eden večjih investicijskih projektov, ki je plod večletnega dela in priprav občinske uprave ter koordinacije slovenskega dela Dravske kolesarske poti ter državne Direkcije za infrastrukturo.

Vrednost gradbenih del naj bi znašala približno 910 tisoč evrov, pri čemer večinski delež prispeva državna Direkcija za infrastrukturo.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu