Rušanc - Prosimo všečkajte nas
V Rušah odslej atelje slovesnkega lesa Esen

V Rušah odslej atelje slovesnkega lesa Esen

Sobota, 10 December, 2016

rušeVčeraj je v kompleksu nekdanje Tovarne dušika Ruše (TDR), odprl svoja vrata atelje lesenih izdelkov Esen. Ideja se je porodila lesarju in umetniku Matiji Rižnerju.
Včeraj je v kompleksu nekdanje Tovarne dušika Ruše (TDR), odprl svoja vrata atelje lesenih izdelkov Esen. Ideja se je porodila lesarju in umetniku Matiji Rižnerju.

Po končani diplomi se je Matija odločil, da gre korak dlje in odpre atelje. Pri tem ga je podprla tudi podžupanja Občine Ruše Zdenka Steblovnik Župan, ki je bila sicer tudi njegova profesorica in mentorica na Srednji lesarski šoli v Mariboru.

Sam je že razvil svojo linijo lesenih izdelkov Esen, pri tem pa poudaril, da v človeku prebujajo vez z naravo. V Ateleju lahko najdemo Unikatne kuhinjske deske, žlice in kuhalnice, ki lahko med drugim služijo kot čudovita darila. Z njegovo partnerko sta šla še korak dlje. Ob blagovni znamki Esen sta razvila še drugo blagovno znamko EsenCa, ki predstavlja zeliščne izdelke in zeliščne delavnice.

Kot je povedal Matija je atelje namenjem unikatnim izdelkom prav tako pa bodo lahko obiskovalci sami ustvarili svoj izdelek iz lesa.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu