Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Tretja liga v Dobrovcah: Nogometaš na igrišču davil in polomil tekmeca

Tretja liga v Dobrovcah: Nogometaš na igrišču davil in polomil tekmeca

Torek, 19 Juni, 2018

rušeV nedeljo je počilo na tekmi tretje slovenske lige. V Dobrovcah so se nogometašu, ki se je znesel nad nasprotnikom iz Ruš, že odrekli.
V nedeljo je počilo na tekmi tretje slovenske lige. V Dobrovcah so se nogometašu, ki se je znesel nad nasprotnikom iz Ruš, že odrekli.

Timotej Javornik, 25-letni nogometaš Pohorja iz Ruš, leži v mariborski bolnišnici. Naser Kajtazi, že bivši igralec Dobrovc, mu je v nedeljo zlomil nos, čeljust, ličnico, mu poškodoval zobe. Na divji tekmi zadnjega kroga tretje lige v Dobrovcah, kjer so prej padli trije rdeči kartoni, eden pri Rušanih, dva pri gostiteljih, je napočila blazna 87. minuta. Kajtazi je v skoku s komolcem v obraz udaril Javornika. Bil je izključen. Toda vrnil se je k Rušanu, ga davil, še dvakrat udaril in enkrat brcnil v obraz.

“Nisem zaznal, da bi bilo prej kaj med njima. Je pa bil živčen že, ko je vstopil v igro. Slutil sem, da bo naredil prekršek za rumeni karton. A da bo storil kaj takega …” sodnik tekme Aleš Fridl pravi o Kajtaziju, ki je vstopil v 69. minuti. Če bo nogometna kazen prava, je 18 minut pozneje končal kariero, ki je segala do prve lige, do Kopra. Potem sledi – sodišče. Ko bi lahko zaradi povzročitve hudih poškodb končal v zaporu. Nogometni sodnik je tekmo, ki se je, če je to sploh pomembno, končala z 1:1, prekinil za 15 minut. Kmalu je bil tam rešilec, domači so pomagali s hitro prvo pomočjo. “Potem smo tekmo nekako zaključili, vsi pretreseni,” dodaja Fridl. Policisti pa so šli v bolnišnico in začeli preiskavo. “Lahko potrdimo, da obravnavamo kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe, ki jo je utrpel moški med omenjeno nogometno tekmo,” so skopi pri Policijski upravi Maribor.

V Dobrovcah so se opravičili Rušanom. “Žal na dogajanje na terenu nismo imeli vpliva, smo pa poskrbeli, da se je zadeva takoj pomirila in da se je vašemu igralcu takoj zagotovila vsa nujna pomoč. S tem smo lahko naredili največ, čeprav se zavedamo, da smo dobili enega najbolj črnih madežev v naši zgodovini. Imamo daleč najmlajšo ekipo v tretji ligi, ki je bila šokirana nad dejanjem najbolj izkušenega. Iskreno opravičilo z željo po čim prejšnjem okrevanju vašega Timoteja,” je med drugim zapisal Egon Repnik, direktor NK Dobrovce.

Nato so pristavili še pojasnilo, da so Kajtazija nemudoma odstranili iz ekipe in mu “odsvetovali gibanje v okviru športnega parka”. A da “pretirano vpletanje NK Dobrovce v dogodek ni utemeljeno”, saj je “igralec, ki je storil kaznivo dejanje, polnoletna oseba, ki sama odgovarja za svoja dejanja”. In še, da “dogodek po poročilu delegata tekme ni bil v nobeni povezavi z (neustrezno) organizacijo tekme, zato zavračamo poskus pavšalnega blatenja kluba”.

Kdo ve, ali je bilo zraven treba vtakniti, da je bil dogodek posledica “visoke stopnje borbenosti igralcev, ki je prehajala tudi v grobost, v katero sta bili povsem enakovredno vpleteni obe ekipi in katera je žal privedla tudi do nedopustnega dejanja našega igralca”. Imajo pa v Dobrovcah prav, ko v odziv na bes navijačev in drugih na družabnih omrežjih, da je “itak vse jasno, ko pa je nasilnež romskega porekla”, sporočajo: “Brez opravičevanja dogodka naši igralci izpostavljajo potrebo, da se vsem klubom predlaga ničelno toleranco do razpihovanja rasnega ali narodnostnega sovraštva.”

Marko Ozim, sekretar NK Pohorje, pa, čeprav še vedno pretresen nad tem, kar je videl v Dobrovcah, pravi: “Če je med tisočimi en bedak, je narobe očrniti fuzbal. To morata reševati policija in tožilstvo. Nogomet je prelepa igra, da bi jo uničevali takšni divjaki.”

Zapisnik disciplinskega sodnika Naser Kajtazi je bil v 87. minuti tekme izključen zaradi namernega udarjanja nasprotnega igralca s komolcem v obraz v borbi za žogo. Po udarcu je nasprotni igralec obležal na tleh. Sodnik je Kajtazija zaradi udarjanja izključil. Po izključitvi izključeni igralec ni odšel z igrišča ampak je pristopil do nasprotnega igralca, ki je še vedno ležal na tleh in z obrazom obrnjen v tla. Na tleh ležečega nasprotnika je Kajtazi najprej s pestmi večkrat udaril po zatilju nato pa ga je z nogo z vso močjo in na brutalen način brcnil v predel obraza ter odšel z igrišča. S svojim početjem je povzročil zgražanje igralcev obeh ekip in vseh prisotnih na tekmi. Pri tem je nasprotnega igralca tako poškodoval, da je močno krvavel iz nosu in ust. Zdravniška pomoč mu je bila nudena takoj na igrišču nakar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico, kjer je bil takoj operiran saj je zadobil hujše telesne poškodbe ter je po operativnem posegu ostal na zdravljenju. SKLEP: Igralcu se na podlagi 3. in 7. alineje 2. odstavka 9. člena in 1. odstavkom 10. člena DP NZS izreka ukrep prepovedi nastopanja in prepovedi sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih za dobo petih (5) let, t.j. do 29.5.2023.

 


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu