Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Prva zmaga medvedov v 1. Parkl ligi !

Prva zmaga medvedov v 1. Parkl ligi !

Nedelja, 1 Januar, 2017

rušeKK Ruše : KK Lenart 76 : 64
KK Ruše : KK Lenart 76 : 64

Dvorana v Rušah, gledalcev 45, sodnika: Leskovar, Unverdorben.

V tretjem kolu 1. Parkl lige sta se srečali domača ekipa in gostje iz Lenarta, ki so bili pred to tekmo z eno zmago pred domačimi, ki so zabeležili dva poraza.

Gostje so na tekmo prispeli z šestimi igralci, kar je takoj dalo vedeti, da pretirano agresivne obrambe ne bodo igrali. Škoda. Tisti, ki so bili, so pokazali da so iz pravega testa in da je za njimi že kar lepa kilometrina. Po začetnem vodstvu domačih 7:0 so se gostje zbrali in z hitrimi nasprotnimi napadi, v katerih je blestel Voglar (v tem delu igre 10 točk) zaključili četrtino z vodstvom 19:13. V drugi četrtini so se domači vrnili v igro in preko Obrovnika, Petka in Krebsa prehiteli nasprotnike, pri katerih je Šenekar dosegel tri trojke ter odšli na odmor z prednostjo 35:30.

Med igro je bilo storjenih veliko napak in zgrešilo se je veliko metov, še posebej nervozni so bili domači igralci, ki so zgrešili veliko »zicerjev«, tako da smo se spraševali kakšno bo nadaljevanje. Ekipi sta se zbrali in v tretji četrtini dosegli največ košev po četrtinah. Rezultat je bil 24: 16 za domače. Prednost je bila že kar lepa, saj je znašala že 13 točk.

Ali se bodo gostje predali in bo prednost še večja? Pokazali so, da se ne dajo in kljub utrujenosti zadnjo četrtino zaključili s točko prednosti in če ne bi zgrešili nekaj »zicerjev«, ki so bili posledica pomanjkanja moči in zbranosti, bi bila razlika na koncu še znosnejša. Pri domačih je v igro vstopilo vseh 11 igralcev, ki so dobili možnost okusiti slast prve prvoligaške zmage v Parkl ligi. Ta dan (kot bi rekel Bozgo: Ova noč je bio naš dan) nam bo ostal v lepem spominu.

Pri gostih so strelsko izstopali Šenekar 23, Voglar 20, Lovše 9 in kapetan Šalamun, ki je večji del srečanja vodil svojo malo četico, pri domačih pa Obrovnik 18, Krebs 17, Mašat 15, Petek 11, Gajšek 5. Svoj del v igri so dali z številnimi skoki, odvzetimi žogami kapetan Berglez (v odsotnosti Plohla, ki je poškodovan spremljal srečanje s klopi), Škurnik, Vrbnjak ter Urlaub, (ki je kljub obveznostim pokazal odnos in pomagal na tej pomembni tekmi) ter Vujanovič, ki je prav tako dobil priložnost.

Sodnika sta korektno odsodila srečanje, zapisnikarska miza je zabeležila koše in faule, po tekmi smo pa skupaj popili pijačo v bližjem lokalu.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu