Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Pihlar odpihnil premierno zmago Rušanov v 1. ligi

Pihlar odpihnil premierno zmago Rušanov v 1. ligi

Četrtek, 5 Januar, 2017

rušeKK Ruše : KK Rams 65 : 67
KK Ruše : KK Rams 65 : 67

Dvorana v Rušah, gledalcev 60, sodniki: Kereži in Močnik.

V prvem krogu nove sezone v 1. Parkl ligi sta se v Rušah srečali: domača ekipa novih prvoligašev in staroselci tega tekmovanja – ekipa Rams. V poznem četrtkovem večeru so se igralci ogreli in pripravili na tekmo. Brankecovih 9 proti 12 domačih medvedov. Na tribunah se je nabralo kar nekaj znanih obrazov, ki so prišli pogledat, kaj bodo pokazali igralci na igrišču. Izkušnje proti zagnanosti in želji novincev – kdo bo koga?

Srečanje je potekalo do konca prve četrtine v izenačeni igri. Strelsko so izstopali na strani gostov Baltič in Pinter (lanskoletni igralec in kapetan Ruš) pri domačih pa Mašat in semafor je kazal 15 : 15. Druga četrtina je potekala v borbeni in nervozni igri. Roke so se tresle strelcem in čvrste obrambe so bile razlog, da se je polčas končal 28 : 26 za Ramse. Pinter je še naprej polnil koš včerajšnjih soigralcev, pridružila pa sta se mu Bruči in Mihelič (še en Rušan v gostujoči ekipi), pri domačih pa se je prebujal Petek, moški boj pod košem pa so pri domačih bili Berglez, Škurnik, Urlaub, Obrovnik, Bajraktaraj in Gajšek.

Igralci so odšli v slačilnice na počitek, osvežitev in dogovor za nadaljevanje. Kakšen bo razplet? Podobno kot prvi del srečanja je tudi nadaljevanje zaznamoval trd boj v obrambi na obeh straneh. V tretji četrtini so Ramsi pritisnili na plin. Največ košev je v tem delu igre dosegel Mihelič, takoj ob njem pa Auer, ki je dosegel 5 točk. Razlika se je večala in ob koncu tega dela igre so gostje vodili za 8 točk.

V zadnjo četrtino so torej Ramsi odšli z lepo prednostjo, ki so jo nato povečali na +12. Konec za domače? Kot se je kasneje pokazalo – ne. V obrambi so strnili svoje vrste in z nekaj zaporednimi koši ter trojkama Petka in Mašata spet prišli na ulovljivo razdaljo 4-ih točk. Svojo borbeno igro sta s peto osebno plačala Obrovnik in Berglez, Gajšek je obsedel s krči, pri gostih pa sta zaradi poškodbe odšla z igrišča Pinter in Baltič. Vojna? Lahko bi rekli da – v pozitivnem smislu seveda. Igra je potegnila vse sodelujoče, da so dali vse od sebe za uspeh na igrišču, tudi tisti s klopi so čutili vročico srečanja.

Zaključek: domači so ob dobri igri Krebsa v napadu, ki je dosegel v tem delu 7 točk in trojko Urlauba povedli +4 minuto in pol do konca. Ko so nekateri že z nasmehom pomislili na prvo zmago v letošnjem tekmovanju sta svoje izkušnje vnovčila Bruči s trojko in 30 sekund pred koncem še v naslovu omenjeni Pihlar s svojo trojko popeljala goste na +2. Time aut domačih in dogovor za zadnji napad. Kapetan domačih Plohl vrže trojko in zgreši, nato v zadnji sekundi še Krebs trojka….. Mimo. Veselje za goste in žalost na klopi domačih.

Čestitke gostom za zasluženo zmago, ker je treba imeti jajca, da dobiš takšno srečanje in oni so jih imeli, domači pa so dali vse od sebe in si nimajo kaj očitati. Kaj to pomeni za nadaljevanje tekmovanja? Na vsaki tekmi si bodo fantje nabirali izkušnje, treningi in tekme pa bodo dali odgovor kdaj bo to dovolj za zmago.

Sodnika sta korektno odvodila srečanje, gledalci pa so videli pravo prvenstveno srečanje z zanimivo končnico. Pozdrav iz medvedjega brloga.

 


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu