Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Nefiks priznanje 2015/2016

Nefiks priznanje 2015/2016

Ponedeljek, 12 December, 2016

rušeMladi in kompetentni svoje neformalno pridobljeno znanje vpisujejo v eNefiks. Zakaj? Ker se splača!
Mladi in kompetentni svoje neformalno pridobljeno znanje vpisujejo v eNefiks. Zakaj? Ker se splača!

Podelitev priznanj za posameznike in organizacije bo 10. januarja 2017 v Ljubljani. Kot že nekaj let do sedaj tudi letos podeljujemo priznanja vsem, ki pridno vpisujete v knjižico Nefiks ali preko spleta v eNefiks, na katerega smo še posebej ponosni, saj smo ga temeljito prenovili in izpopolnili.

Prijave zbiramo do vključno 31. decembra 2016 –          preko pošte, tako da nam na naš naslov (Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana) pošljete fotokopije vaših vpisov v Nefiksu ali eNefiksu –          preko sistema eNefiks, si v zavihku ‘NEFIKS PRIZNANJE’ izbereš vpise s katerimi sodeluješ in stisneš gumb ‘prijavi se’ – www.nefiks.si

Strokovna komisija si pridržuje pravico, da izloči vpise, ki niso dovolj kakovostni (nejasni opisi, pomanjkljivi podatki … ).

Med vsemi prispelimi prijavami bo strokovna žirija neodvisno od števila vpisov izbrala še posebne nagrajence in sicer po sledečih kriterijih: –          kvaliteta vpisov (primeren opis aktivnosti in kompetenc, jasnost in sistematičnost); –          relevantnost za delodajalce.

Sami preverite kakšne novosti prinaša eNefiks in vpišite svoje kompetence še danes, saj je rok za prijavo za Nefiks priznanje 31. december 2016. Naj omenimo le nekatere: možnost javnega profila, profilno fotografijo, vaše datoteke, tortni izris kompetenc, sledenje organizacijam, …

Možnosti sodelovanja za posameznike in organizacije Sodelujete lahko vsi ki vpisujete (posamezniki) oz. razpisujete aktivnosti (organizacije) in ste v preteklem letu zbrali dovolj vpisov oz. aktivnosti, da lahko sodelujete za sledeča priznanja.

Kriteriji za priznanja za posameznike: – bronasto priznanje – 5 vpisi v zadnjem letu; – srebrno priznanje – 10 vpisov v zadnjem letu; – zlato priznanje – 15 vpisov v zadnjem letu.

Kriteriji za priznanja za organizacije: – bronasto priznanje – vpisani vsaj 4 različni aktivnosti; – srebrno priznanje – vpisane vsaj  7 različne aktivnosti; – zlato priznanje – vpisanih  vsaj 10 različnih aktivnosti.

Zavod Nefiks se kot neprofitna mladinska nevladna organizacija že vseskozi prizadeva za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja v orodje e-Nefiks. V omenjeno orodje lahko mladi beležijo vse svoje aktivnosti, prostovoljstvo, študentsko delo, aktivizem ipd – torej vse, kar počnejo poleg formalnega šolanja.

Pri delu na terenu se sodelavci Zavoda Nefiks večkrat srečamo z mladimi, ki imajo težave pri iskanju (predvsem prve) zaposlitve in povezovanju z delodajalci. Orodje eNefiks pomaga mladim, da na verodostojen način dokažejo delodajalcu vse svoje izkušnje in udejstvovanja zunaj ustaljenih okvirjev izobraževanja (formalna izobrazba ipd.).

 


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu