Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Matematika v Rušah : 26 x 3!

Matematika v Rušah : 26 x 3!

Nedelja, 1 Januar, 2017

rušeKK Ruše : KK Starše 88:67
KK Ruše : KK Starše 88:67

Dvorana v Rušah, gledalcev 35, sodniki: Kereži, Germadnik.

V zadnjem, 10. krogu 2. Parkl lige sever, sta se srečali vodilna ekipa lige KK Ruše in KK Starše – ekipa, ki je v ligi prizadejala edini poraz medvedom izpod Pohorja.

Na obeh straneh je manjkal kakšen adut (Hanžel, Kac, Ploj ml. pri gostih in Berglez, prehlajeni Kosi in Vujanovič na strani domačih). Veliko naboja je bilo prisotnega na tekmi. S strani domače ekipe, ki si je želela revanše za poraz na prvi tekmi in na strani gostov želja po še enem presenečenju. Srečanje se je začelo z vodstvom gostov 7 : 0, ko pa so se domači otresli začetne treme in po nekaj menjavah, so zaključili četrtino z rezultatom 23 : 19. Vodstvo so do polčasa povečali na + 7, nato pa po dobrem začetku v tretji četrtini odšli na + 20. Gostje so pokazali, da imajo karakter in kljub zelo angažirani igri domačih in številnih menjavah, niso dopustili razpada, temveč so se vrnili na – 12 v zadnji četrtini in domači so morali odigrati z najboljšimi do konca tekme, da so tekmo lahko zanesljivo dobili.

Nekaj o vidnejših akterjih tekme: pri gostih je tako kot po navadi svojo ekipo vodil Glinšek, ki je srečanje končal pri 23 točkah, težko ustavljiv pa je bil tudi Trifkovič P. s 16 točkami, tudi vsi ostali veterani pa so dobro namučili domače mlajše igralce: Vodušek, Robnik, Črešnik, Ploj st. ter Trifkovič V. Posebna zgodba je spet bil Besedič Čiro, ki kljub letom kaže še veliko znanja in želje, vendar narava dela svoje – Čiro pazi na sebe!

Rušani so pokazali več uigranosti, več agresivnosti in teka, priložnost za igro pa so izkoristili prav vsi igralci. Ob koncu tekme so se lahko zasluženo veselili.

Zdaj pa še k MATEMATIKI. Tekma je bila v znamenju številke 3, saj je bilo doseženih kar 26 trojk! Pri gostih 8 (Glinšek 2, Ploj, Vodušek, Besedič, Robnik, Črešnik, Trifkovič P. po 1) Pri domačih pa kar 18! (Paulič 7!, Petek 4, Plohl 3, Pinter 2, Bajraktaraj in Šumer po 1). Takšnega rešetenja mrežic iz daljave že dolgo ne. Na tekmi je bilo veliko skokov, prestreženih žog, asistenc, vendar je ta element košarke tokrat bil v ospredju. Zato tudi veliko število košev in gledalci so tokrat zares lahko uživali v košarkarskih specialitetah.

S to tekmo se je zaključil redni del prvenstva, kakšno bo nadaljevanje za oboje pa bomo še videli. Verjamemo, da bo možnosti za druženje ob pijači nekaj tudi v prihodnje.

          


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu