Rušanc - Prosimo všečkajte nas
LED razsvetljava v Rušah

LED razsvetljava v Rušah

Ponedeljek, 5 Juni, 2017

rušePredavanje bo v četrtek, 8. junija ob 17. uri v avli Kulturnega doma Ruše. Predavanje bo izvedla direktorica Energetske agencije za Podravje, Vlasta Krmelj. Po predavanjih bodo potekala tudi individualna energetska svetovanja.
Občina Ruše v sodelovanju z Energetsko agencijo za Podravje (ENERGAP) vabi na energetsko predavanje »UČINKOVITA LED RAZSVETLJAVA, POSTAVITEV MALIH SONČNIH ELEKTRARN IN PRIDOBITEV SUBVENCIJ«.

 

Uporaba LED svetil zagotavlja minimalno porabo električne energije. Uporaba LED svetil zagotavlja tudi preko 80.000 ur neprekinjenega delovanja, kar je bistveno več kot to omogočajo navadna svetila. Na trgu se pojavlja veliko vrst LED svetil, zato želimo uporabnikom predstaviti kako nabaviti primerno in kvalitetno LED svetilo.

Male sončne elektrarne Samooskrba z električno energijo pomeni, da si del ali vso električno energijo, ki jo potrebujemo za gospodinjstvo, proizvedemo sami. Proizvedemo jo s sončno elektrarno, ki je nameščena na strehi objekta. Če sončne energije ni dovolj, da bi pokrila vse porabnike, nam dodatno energijo zagotavljajo baterije, dodatni generatorji ali električno omrežje. Sistem je modularen in se lahko sestavi glede na potrebe uporabnika. Za delovanje zadostujejo že sončne celice in razsmernik brez dodatnih baterij. V primeru, da se kasneje pokaže potreba po dodatnih elementih jih lahko enostavno dogradimo in povežemo v sistem. Eko sklad je tudi razpisal subvencije za vgradnjo malih sončnih elektrarn.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu