Rušanc - Prosimo všečkajte nas
FOTO: Z urbano sceno pričeli 18. festival Letni oder Ruše

FOTO: Z urbano sceno pričeli 18. festival Letni oder Ruše

Sobota, 19 Avgust, 2017

ruše

ruše ruše ruše ruše ruše
Včeraj se je pričelo festivalsko dogajanje v okviru 18. Letnega odra Ruše. Popoldan so z dogajanjem v Športnem parku Ruše pričeli skejterji, nadaljevali kulinarično s Ferfud duelom, osrednje prizorišče, Letno gledališče Pod goroj, ki letos praznuje 85 let obstoja, pa so zavzele urbane legende: Edo Maajka, Bad Copy, N’Toko ter Icotovi Zubi, s čimer so se poklonili novi urbani sceni v Rušah.

Najprej so skejterji, ki so ga priredili  zavzeli Športni park Ruše.

Zvečer pa so se Ruše prelevile v popolnoma urbano sceno. Glavno prizorišče, ki slovi po tem, da je eno izmed najlepših prizorišč vsaj na Štajerskem, če ne v Sloveniji, v objemu mogočnih smrek in s še vedno s pridihom Pohorstva, so sinoči zavzeli Edo Maajka, Bad Copy, N’Toko ter Icotovi Zubi, ki so publiko zabavali vse do zgodnjih jutranjih ur.

Letni oder v svojih začetkih Prva predstava je bila uprizorjena leta 1932 (ljudska igra – Finžgarjev Divji lovec), nato pa vsako leto po ena predstava, ki je v to idilično okolje z naravnimi kulisami privabila, brez pretiravanj, tudi po več tisoč gledalcev. Glas o ljudskih ljubiteljskih igrah v Rušah je segel v ves slovenski prostor. Rekorden obisk sta doživeli Miklova Zala (1938) in Matija Gubec (1940), saj si ju je ogledalo preko 6000 gledalcev.

Tradicijo nadaljujejo že 18 let Tokrat 18. festival Letni oder Ruše tradicionalno ponuja široko paleto dogodkov: od koncertov, delavnic in razstav, uličnega gledališča, večernih družabnih dogodkov, kulinarične ponudbe, do gledaliških predstav. “S spoštovanjem tradicije smo letno gledališče povezali z ljubiteljsko kulturo, lokalnimi društvi in glasbenimi skupinami. Tako bo ves teden dogajanja,” je dodal direktor festivala Tomi Prosnik.

Že danes pa sledi v paviljonu pred Občino glasbeni pozdrav Rušanom in kulinarično dogajanje na prostem, ki bo med 11. in 17. uro. Na glavno prizorišče pa prihaja Uroš Perić, s pričetkom ob 21. uri.

 

 


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu