Rušanc - Prosimo všečkajte nas
FOTO: V Rušah širijo popularno vadbo na prostem

FOTO: V Rušah širijo popularno vadbo na prostem

Četrtek, 26 Oktober, 2017

ruše

ruše ruše ruše ruše ruše
Občina Ruše in CEZAM Ruše ob že obstoječem fitnesu na prostem postavljata še t.i. “Street workout”. 5 dodatnih naprav je namenjenih za trening na prostem, vadbenim elementom z lastno težo.

“Street workout” postavlajo v okviru projekta “Ustvarjanje športne platforme in prepoznavnosti občine”, ki sta ga Občina in Cezam prijavila na razpis Lokalne akcijske skupine LAS Drava. Že julija so kupili 18 kajakov in kanujev, izvedli so tudi že brezplačne šole veslanja, novi “streetworkout” pa bodo odprli z javno predstavitvijo uporabe, takoj ko prejmejo odločbo.

“Teh pet elementov je sedaj že postavljenih v gozdiču pri Zdravstvenem domu Ruše, lubje je po tleh že posuto. Ko prejmemo odločbo s strani regionalnega razpisa, bomo pripravili tudi javno otvoritev s prikazom kako se te vaje na napravah opravljajo,” nam je sporočila direktorica občinske uprave Ruše, Karin Jurše.

Vse naprave bodo namenjene brezplačni vadbi za vse meščane ter obiskovalce Ruš. S tem želijo širšo javnost spodbuditi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in k razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja. “Ruše tako dobivajo sodoben fitnes naprave na prostem. Verjamemo, da bodo zunanje fitnes naprave dobro služile svojemu namenu, saj se je povečalo povpraševanje meščanov po ulični vadbi (ang. street workout),” so še sporočili iz Občine Ruše.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu