Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Državni zbor bo odločal o postopku zoper Muršičevo

Državni zbor bo odločal o postopku zoper Muršičevo

Sreda, 14 December, 2016

rušeMandatno-volilna komisija Državnega zbora (DZ) bo ta četrtek, 14.12.2016, razpravljala o tem, ali naj Državni zbor dovoli kazenski postopek zoper poslanko SD in nekdanjo podpredsednico DZ Bojano Muršič. Gre za sodno preiskavo, ki jo pred Okrožnim sodiščem v Mariboru zahteva mariborsko tožilstvo zaradi naročila flis jopic za stranko iz proračuna ruške občine, kar smo razkrili na BK TV.
Mandatno-volilna komisija Državnega zbora (DZ) bo ta četrtek, 14.12.2016, razpravljala o tem, ali naj Državni zbor dovoli kazenski postopek zoper poslanko SD in nekdanjo podpredsednico DZ Bojano Muršič. Gre za sodno preiskavo, ki jo pred Okrožnim sodiščem v Mariboru zahteva mariborsko tožilstvo zaradi naročila flis jopic za stranko iz proračuna ruške občine, kar smo razkrili na BK TV.

Vodja mariborskega tožilstva Drago Šketa je pojasnil, da je pristojni državni tožilec zahtevo za preiskavo zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in suma ponareditve ali uničevanja poslovnih listin, poleg Muršičeve vložil še zoper eno osebo. “Preiskovalni sodnik še ni izdal sklepa o opravi preiskave, saj mora pred odločanjem pridobiti mnenje državnega zbora o morebitnem odvzemu poslanske imunitete,” je še pojasnil Šketa.

Sicer pa zoper Muršičevo že teče kazenski postopek v civilni zadevi, kjer direktor regionalne televizijske postaje BK TV in spletnega portala Lokalec.si, poslanko toži zaradi blatenja in razžalitve dobrega imena. Po objavi t.i. Afere flisi, smo bili deležni žalitev in blatenja s strani poslanke, tudi njenega moža na Facebooku, kar si lahko preberete tukaj.

Muršičeva maja odstopila s položaja

Muršičeva je maja po razkritju, da je z občinskim denarjem kupila za dobrih 600 evrov jopic iz flisa za svojo stranko, odstopila s položaja podpredsednice DZ in članice občinskega sveta občine Ruše. Na naročilnici je namreč bilo navedeno, da za svetniško skupino svoje stranke naroča pisarniški material, dejansko pa je šlo za naročilo jopic za stranko.

Muršičeva je v izjavah takrat trdila, da niti evra ni porabila v lastno korist, ob tem pa je priznala, da je bil nakup jopic neskladen s pravilniki. Priznanje je sledilo šele po pritisku medijev.

V stranki “sprejeli” opravičilo

V SD so takrat ocenili, da sta njeno javno priznanje in opravičilo dovolj, da lahko še naprej ostane članica stranke in poslanske skupine. Sporni znesek je po razkritju nakazala na tekoči račun občine, dodatno pa darovala še tisoč evrov Rdečemu križu.

Tožilstvo je proti Muršičevi ne glede na to moralo zahtevati uvedbo sodne preiskave, to mu namreč narekujejo splošna navodila, saj je poslanka uradna oseba in se z njo v predkazenskem podstpoku ne smejo pogoditi o priznanju krivde.

Ali bo Državni zbor dovolil uvedbo kazenskega postopka zoper Muršičevo, bo ta četrtek razpravljala mandatno – volilna komisija DZ, ki bo odlikovala predlog sklepa za plenarno sejo DZ. V SD so medtem pojasnili, da Muršičeva v času preiskave ne bo dajala izjav na to temo.

Če vas morda zanima, preberite tudi:


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu