Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Dobrodelna kopel za pse

Dobrodelna kopel za pse

Torek, 9 Maj, 2017

ruše


SLO-CANIS v petek, 12. maja, ob 18. uri v Domu kulture Ruše organizira dobrodelno zvočno kopel z gongi Silvane Leskovar. Zbrana sredstva bodo namenjena v humanitarne namene za usposabljanje psov pomočnikov in šolanju psov reševalcev v sklopu delovanja društev REPS ob njuni okrogli obletnici delovanja.

Psi pomočniki so neprecenljiva pomoč ljudem, ki potrebujejo tako pomoč zaradi svojih telesnih pomanjkljivosti (psi spremljevalci za osebe s posebnimi potrebami, psi vodnike za slepe in slabovidne osebe ter psi pomočnike za gibalno ali senzorno ovirane osebe). Pes pomočnik prispeva k zadovoljstvu, prijateljstvu, sproščenemu človeškemu duhu, svobodi.

Prostovoljci, lastniki psov reševalcev, domačega ljubljenčka nimajo le za sprehode in božanje, z njim se naučijo obvladovati veliko različnih situacij, ki pa imajo vse samo en cilj – rešiti človeško življenje.

O zvočni kopeli z gongi

Gong je eden najučinkovitejših instrumentov, uporabljenih v zvočni terapiji, saj ustvarja zvok popolne resonance in obsega vse tone in harmonije zvočnega spektra. Zelo je učinkovit je pri odpravljanju posledic stresa, depresije, utrujenosti in izčrpanosti in pri okrevanju po bolezni.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu