Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Dobro je delat’ dobro: Za mlade zbrali okoli 5000 evrov

Dobro je delat’ dobro: Za mlade zbrali okoli 5000 evrov

Sreda, 13 December, 2017

ruše

ruše ruše ruše ruše
Na 6. tradicionalni dobrodelni dražbi likovne kolonije “Dobro je delat’ dobro Pašman 2017” so najdražjo umetnino prodali za 1050 evrov. Skupno s prodajo vseh umetnin pa so zbrali okoli 5000 evrov za mlade Mariborčane in Rušane.

Danica Ksela, članica Country cluba Selnica ob Dravi je dobrodelno zgodbo Dobro je delat’ dobro predstavila: “Jeseni peljemo pet štajerskih umetnikov za osem dni na morje, na Pašman, tam ustvarjajo, slike nato prinesemo nazaj v Slovenijo, jih damo uokvirit in potem priredimo v mesecu decembru dražbo teh slik. Slike prodamo in nato izkupiček namenimo za otroke Mladinskega doma Maribor.” Omogočijo jim zimovanje v mesecu februarju,  del denarja namenijo vrtcu na otoku Pašman, tudi letos pa bodo del denarja namenili za socialno ogrožene otroke osnovne šole Ruše. Z letošnjo dražbo so tako zbrali okoli 5000 evrov. Najdražja slika, prodana za 1050 evrov je delo Maksimiljana Sternada Milča. V šestih letih so s to dobrodelno zgodbo zbrali že približno 30.000 evrov.

Umetnine, ki so nastale na koloniji so delo umetnikov Maksimiljana Sternada Milča, Nika Ribiča, Zvonka Bartoka, Matjaža Duha in Branka Počkarja. Prireditev, ki je potekala v hotelu Veter v Rušah, so z glasbenim programom popestrili Mili Korpar in Duo Nasmeh.

 

 

 


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu