Rušanc - Prosimo všečkajte nas
371 motoristom odredili prizkus alkoholiziranisti

371 motoristom odredili prizkus alkoholiziranisti

Torek, 18 Julij, 2017

ruše


Med 10. in 16. julijem 2017 so policisti na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil.

V sklopu teh aktivnosti so kontrolirali 434 voznikov enoslednih motornih vozil in ob tem ugotovili 89 kršitev cestno-prometnih predpisov te kategorije udeležencev cestnega prometa. Zaradi kršitev so 71 kršiteljem izrekli globo, zoper 7 kršiteljev so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, 11 kršiteljem pa so izrekli opozorilo. Z namenom preverjanja psihofizičnega stanja so 371 voznikom enoslednih motornih vozil odredili preizkus alkoholiziranosti, enemu pa strokovni pregled za ugotavljanje vožnje pod vplivom alkohola. Ugotovili so, da je 5 voznikov enoslednega motornega vozila vozilo pod vplivom alkohola.

Nadzor nad ugotavljanjem kršitev voznikov enoslednih motornih vozil bodo s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor nadaljevali tudi v prihodnje. Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo, naj spoštujejo cestno-prometne predpise, predvsem naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, prometu in svojim sposobnostim, uporabljajo naj ustrezno zaščitno opremo, na vožnjo pa naj se odpravijo le v ustreznem psihofizičnem stanju.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu