Rušanc - Prosimo všečkajte nas
16. Festival kantavtorstva KANTFEST International 2018 razpisuje

16. Festival kantavtorstva KANTFEST International 2018 razpisuje

Četrtek, 14 Juni, 2018

rušePotujoči bardje, kantavtorji, raperji, digitalni trubadurji, trubadurke in glasbeni rokovnjači!
Potujoči bardje, kantavtorji, raperji, digitalni trubadurji, trubadurke in glasbeni rokovnjači!

razpisuje

mednarodni natečaj za avtorsko glasbo in tekst, ki sodi v zvrst kantavtorstva in doslej še ni bila izdana na nosilcih zvoka.

V poštev pridejo neizdana in neobjavljena dela, izvedena s klasičnimi kantavtorskimi postopki, kakor tudi drugi glasbeni pristopi (računalnik, posneta glasbena podlaga), ki jih izvedete solo ali največ v dvoje.

Iščemo dobro glasbo z dobrimi besedili. Zgolj instrumentalna dela ne pridejo v poštev. Za tuje ustvarjalce velja, da za besedila, ki niso v angleškem, hrvaškem, srbskem in bošnjaškem jeziku, sami poskrbijo za ustrezen prevod v katerega od omenjenih jezikov ali v slovenščino.

 

Nastop v tekmovalnem izboru ni honoriran. Organizator tistim, ki so od festivala oddaljeni več kot 150 km, zagotovi prenočitev. Vsem v izboru bomo omogočili tudi brezplačen posnetek in sodelovanje na CD kompilaciji, ki bo izšla v promocijske namene.

Prosimo, da pošljete na naš e-mail: [email protected] – 3 skladbe kot demo posnetek (v mp3 – 128 kbit/s), – svojo predstavitev in – tekste (v .doc formatu)

Zadnji rok za oddajo prijave je 1. 8. 2018.

 

ŽIRIJA KANTFESTA Žirijo, ki bo med prijavljenimi avtorji izbirala najbolj inovativne in prepričljive, sestavljajo: Urška Čop Šmajgert, Teja Klobčar, Jani Kovačič, Adi Smolar, Jure Potokar in Gregor Bauman.

OŽJI IZBOR Žirija bo naredila izbor najprepričljivejših in najbolj inovativnih avtorjev, ki se bodo uvrstili na uvodno prireditev 16. KANTFEST, ta bo potekala v petek, 9. 11. 2018, v dvorani Doma kulture Ruše.

O izboru vas bomo obvestili do 15. 9. 2018. Najbolj izvirnim bomo omogočili tudi brezplačen posnetek in sodelovanje na kompilacijskem CD-ju 16. KANTFEST, ki bo izšel post festum.

REZULTATI Žirija bo razglasila najizvirnejše oz. zlato Kanto festivala, ki prejme za nagrado studijsko snemanje svoje single plošče. Podelili bomo tudi denarno nagrado VOX POPULI izvajalcu, ki ga bo s svojim glasom izbralo občinstvo.

Za morebitne dodatne informacije se obrnite na: Peter Andrej (gsm: 0038641 875 638) ali CEZAM, Center za mlade Ruše, Mariborska cesta 31, 2342 Ruše, Tel: 031 388 635 in www.cezam.org

www.facebook.com/kantfestfestival

http://kantfest.si/ FESTIVAL PODPIRAJO: RADIO SLOVENIJA – REGIONALNI CENTER MARIBOR IN PRVI PROGRAM, ZALOŽBA LITERA, FERRUM D.O.O, MESSER SLOVENIJA D.O.O., PRISTOP, VEČER, RADIO MARS, RADIO ŠTUDENT, ZOFIJINI LJUBIMCI, KLUB NOMADI in KIBLA MARIBOR


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu