Rušanc - Prosimo všečkajte nas
V Ruše prihaja 23. Mednarodno strelsko tekmovanje

V Ruše prihaja 23. Mednarodno strelsko tekmovanje

Torek, 10 Januar, 2017

ruše

ruše
Med 13. in 15. januarjem 2017 bo Strelsko društvo I. Pohorski bataljon Ruše, v okviru Evropske strelske zveze, organizira že 23. Mednarodno tekmovanje z zračnim orožjem Ruše 2017. Gre za eno najbolj priljubljenih mednarodnih tekmovanj v tem delu Evrope. Opravljenih bo 400 nastopov tekmovalcev. 

Številne reprezentance tekmovanje izkoristijo za ključno kvalifikacijsko tekmovanje pred udeležbo na prihajajočem vsakoletnem evropskem prvenstvu. Kljub temu, da je tekmovanje mednarodnega značaja, pa v sebi še vedno nosi temeljno sporočilo spomina na I. Pohorski bataljon in na dogodke iz leta 1943.

Prvi dan tekmovanja je tako organiziran v počastitev spomina na 8. januar 1943, na padli I. Pohorski bataljon in je namenjen občinskemu prazniku Ruš. Drugi dan tekmovanja pa je izveden za veliko nagrado Ruš. Organizatorji se trudijo, da izpeljejo tekmovanje na najvišjem organizacijskem nivoju. Seveda pri tem niso pozabili na ustvarjanje prijetnega vzdušja med tekmovalci. Nekoč je sicer veljajo, da mora biti v dvorani, kjer poteka tekmovanje, popolna tišina, nov pravilnik pa v tekmovalni del vnaša glasbo ter spodbujanje in navijanje.

Odziv udeležencev je tudi letos izjemen. Tako bo v prihajajočem vikendu v Rušah opravljenih točno 400 nastopov tekmovalcev iz Bolgarije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovaške, Slovenije, Srbije in Japonske. Tudi letos zaradi prezasedenosti tekmovalnih mest vseh tekmovalcev ne morejo sprejeti.

Privilegij domačega občinstva bo v živo spremljati nastop Urške Hrašovec in Benjamina Jodla, ki sta oba člana domačega strelskega društva in člana Državne reprezentance Slovenije.

Urška Hrašovec je za leto 2016 prejela tudi plaketo Strelske zveze Slovenije za najboljšo strelko leta v kategoriji kadetinj ter plaketo za tri osvojene državne rekorde v že omenjeni kategoriji.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu