Rušanc - Prosimo všečkajte nas
V Rušah brezplačen avtobusni prevoz za kolesarje

V Rušah brezplačen avtobusni prevoz za kolesarje

Sreda, 23 Maj, 2018

ruše

ruše ruše ruše
Že od petka 18. maja sta Občina Ruše in Arriva Štajerska sklenili Dogovor o financiranju vozovnic za kolesarje in prevoz njihovih koles. Občina Ruše v celoti subvencionira prevoz kolesa in kolesarja. Ob vikendih so vsi avtobusi opremljeni z nosilci za kolesa, med tednom dopoldan in popoldan, v skladu z voznim redom.

Družba Arriva Štajerska je v sodelovanju z Občino Ruše na treh avtobusih, ki vozijo na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, namestila posebne nosilce koles, ki potnikom omogočajo postavitev kolesa na avtobus na vsaki vstopni postaji. “Z uvedbo možnosti prevoza kolesa z avtobusom smo želeli javni prevoz narediti bolj dostopen za kolesarje in vožnjo s kolesom bolj dostopno za uporabnike javnega prevoza. Za marsikaterega dnevnega migranta je kombinacija kolesa in avtobusnega prevoza idealna za prevoz na delo ali v šolo. S kolesom na avtobus, od izstopnega postajališča naprej pa spet s kolesom do cilja. V Rušah in Mariboru je to odlična rešitev predvsem za tiste, katerih cilj ni v neposredni bližini avtobusih postajališč,” pravijo na Občini Ruše. 

“Novost letošnjega leta je, da je prevoz za potnike (kolesarje) na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, ki potujejo na avtobusu skupaj s svojim kolesom, brezplačen. Med Občino Ruše in Arrivo Štajerska je sklenjen Dogovor o financiranju vozovnic za kolesarje in prevoz njihovih koles. Dogovor velja od 1. 4. do 31. 10. 2018. Občina v celoti subvencionira prevoz kolesa in kolesarja. Ob sobotah, nedeljah in praznikih so vsi avtobusi, ki vozijo na relaciji opremljeni z nosilcem za prevoz koles, med delavniki pa tisti, ki vozijo dopoldan in predvsem popoldan,” so še dodali. 


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu