Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Ta konec tedna se začnejo 7. Glazerjevi dnevi

Ta konec tedna se začnejo 7. Glazerjevi dnevi

Sreda, 15 Marec, 2017

ruše

ruše ruše
Ta petek, 17. marca se pričnejo sedmi Glazerjevi dnevi, v sklopu katerih proslavljamo rojstvo slovenskega pesnika Janka Glazerja.

“Glazerjevi dnevi so pred sedmimi leti nastali, da bi praznovali in ozavestili dosežke pesnika Janka Glazerja kakor tudi drugih Rušanov, ki sedaj s svojo avtorsko prepričljivostjo v širšem (slovenskem in mednarodnem) prostoru ustvarjajo »ruško blagovno znamko«, Rušani pa jih premalo poznamo”, so zapisali organizatorji.

K temu pa dodajajo, da je namen dogodka, dvigniti  lastno samozavest Glazerjevih dni, ter, da so skromen poskus, da se s svojimi kulturnimi produkti v tej kulturni menjavi izpostavijo čim višje in se enakopravno vključijo na kulturni trg, “ne da smo le zgolj odjemalci tistega, kar  nam drugi prodajo,” so še dodali.

Tokratne 7. Glazerjeve dneve bodo odprli tuji pesniki, prevodi, rock, jazz in ljudska glasba, gledališče, ustvarjalnost srednješolcev, galerijsko dogajanje, odpirajo pa se tudi žanrske raznolikoste in sodelovanje s koproducenti ter soorganizatorji. “Verjamemo, da je to prava pot in bo pomembno vplivalo na vse, ne le na razvoj samega festivala Glazerjevi dnevi v bodoče,” so dejali v CEZAM-U.

7. Glazerjevi dnevi se pričnejo ta petek 17. marca. Petsro dogajanje organizatorji obljubljano do 29. marca. Podroben program si oglejte spodaj:


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu