Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Ruše v obnovo kulturnega doma in prenovo pokopališke vežice

Ruše v obnovo kulturnega doma in prenovo pokopališke vežice

Ponedeljek, 1 Januar, 2018

ruše


Občina Ruše namerava prihodnje leto pristopiti k obnovi kulturnega doma v središču kraja in vežice na tamkajšnjem pokopališču, kakor tudi ureditvi trga v Bistrici ob Dravi. V pred dnevi sprejetem občinskem proračunu so med drugim rezervirali sredstva še za gradnjo kolesarske poti proti Mariboru in ureditev tribun na nogometnem stadionu.

V dotrajanem kulturnem domu nameravajo med drugim obnoviti fasado, okna, kotlovnico in ogrevanje, na stadionu Nogometnega kluba Pohorje pa s podporo sredstev Fundacije za šport urediti tribune. Nekaj denarja so dali na stran za pripravo dokumentacije in izbiro koncesionarja za ureditev čiščenja odpadnih voda v občini. Dodatna sredstva se namenjajo za kmetijstvo, v načrtu so še naprej vlaganja v opremo gasilskih društev.

Eden večjih projektov je gradnja kolesarske poti proti Mariboru. Občina Ruše in Direkcija RS za infrastrukturo sta namreč septembra podpisali sporazum o sofinanciranju državne kolesarske povezave na območju ruške občine, ki je podlaga za izvedbo investicije v kolesarsko povezavo med Rušami in mejo s sosednjo Mestno občino Maribor v dolžini 4500 metrov. Dela na kolesarski poti naj bi se zaključila spomladi 2018.

Proračun namenja sredstva tudi za dokumentacijo za gradnjo doma starostnikov v Rušah. Gradili bi ga skupaj z mariborskim Domom Danice Vugrinec, saj ta že ima koncesijo, ruška občina bi prispevala zemljišče. Območje Upravne enote Ruše je namreč edino v Sloveniji brez doma starostnikov.

Vir: STA


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu