Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Projekt » Europe sings together« je začel z delom

Projekt » Europe sings together« je začel z delom

Četrtek, 4 Maj, 2017

rušeV torek 2. maja so v Ruše prispeli prvi udeleženci projekta » Europe sings together«. Dospeli so iz 8 držav Evrope; Cipra, Grčije, Romunije, Hrvaške, Poljske, Litve, Italije in Slovenije, skupaj 48 mladih, ki bodo 9 dni delali v Rušah na različnih delavnicah, spoznali delovanje EU in Slovenijo, se naučili evropske himne in se predstavili na skupnem nastopu na »Evropa poje skupaj«.
V torek 2. maja so v Ruše prispeli prvi udeleženci projekta » Europe sings together«. Dospeli so iz 8 držav Evrope; Cipra, Grčije, Romunije, Hrvaške, Poljske, Litve, Italije in Slovenije, skupaj 48 mladih, ki bodo 9 dni delali v Rušah na različnih delavnicah, spoznali delovanje EU in Slovenijo, se naučili evropske himne in se predstavili na skupnem nastopu na »Evropa poje skupaj«.

Temeljna ideja projekta EST je izraziti spoštovanje evropski ideji, ki je Evropi, uničeni od dveh velikih vojn omogočila 72 let miru in blagostanja. Devetega maja leta 1950 je Francoski zunanji minister Robert Schuman objavil tako imenovano » Schumanova deklaracijo«, temeljno listino na osnovi katere je kasneje nastala Evropska unija. Zato ta dan praznujemo kot »Dan Evrope». Na glasbeni prireditvi, ki jo za to priložnost pripravljamo, bodo sodelovali pevski zbori II. Gimnazije Maribor, vokalna skupina CEZAM, zbor NKB Maribor in Brass band Slovenija, ter na koncu glasbene prireditve zapeli in zaigrali evropsko himno »Odo radosti«.

Nastop »Evropa poje skupaj« (Europe sings together) bo v torek devetega maja 2017 ob 17.00 na trgu Leona Štuklja v Mariboru, v primeru slabega vremena pa v Unionski dvorani Maribor pol ure kasneje. Vabljeni na zaključno prireditev!


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu