Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Policisti opozarjajo: Primerno zavarujte vaše premoženje

Policisti opozarjajo: Primerno zavarujte vaše premoženje

Četrtek, 26 April, 2018

ruše


Pričenjajo se prvomajski prazniki in s tem krajše počitnice, ki so priložnost za krajši počitek, za izlete in obiske naravnih znamenitosti, obmorskih krajev, gora, toplic in drugih turističnih krajev. Pri tem pa ne smemo pozabiti na lastno varnost, varnost svojega premoženja in na varnost v cestnem prometu.

Stanovanja, hiše in drugi prostori v času prvomajskih počitnic, ko odhajate na krajše izlete ali oddihe v turistične kraje, niso nič manj ogroženi kot druge dni. Vendar pa imajo storilci, več časa za pripravo in izvedbo kaznivega dejanja.

Ob tem je pomembno, da svoje prostore in imetje ustrezno zavarujete in vzpostavite občutek, da je v vašem domu vedno nekdo prisoten. Najboljša rešitev je ta, da nekdo, ki mu zaupate, popazi na vaš dom, poslovni prostor. Poleg tega zagotovite, da okoli objektov ni predmetov, ki bi jih storilci lahko uporabili za vlom. Vrednejše predmete shranite v primerne sefe ali blagajne. V kolikor ob prihodu domov opazite sledi vloma, Ne vstopajte, kajti storilec se lahko še vedno zadržuje v objektu. Prav tako ne spreminjajte kraja kaznivega dejanja in ne uničujte sledi, ki so pomembne za nadaljnjo preiskavo kaznivega dejanja.

Naj vaše vozilo na parkiriščih ne postane tarča tatov in vlomilcev.

Policisti opozarjajo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, denarnic in drugih vrednih predmetov. Svoja vozila primerno zavarujte. Zaprite vsa okna, vrata, zaklenite vozilo in prtljažnik. Izogibajte se parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih. Če je vlomilec že vlomil v vaše vozilo, nemudoma pokličite policijo. Do njenega prihoda ničesar ne premikajte in ne pospravljajte, da ne boste uničili koristnih sledov, ki bi lahko pomagali pri odkritju storilca.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu