Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Pokal Parkl: zmaga Rušanov proti Rams-om

Pokal Parkl: zmaga Rušanov proti Rams-om

Torek, 3 Januar, 2017

rušeKK Ruše : KK Rams 65:56
KK Ruše : KK Rams 65:56

Dvorana Lent, gledalcev 20, sodniki: Zdravkovič in Šket.

V prvem krogu pokala Parkl je žreb določil, da se srečata vodeča ekipa 1. Parkl lige – Rams in vodeča ekipa 2. lige sever – KK Ruše. V zaspanem nedeljskem popoldnevu, še v času kosila so se igralci ogreli in pripravili na srečanje, ki je nosilo ime DERBI prvega kroga pokala. Verjamemo, da upravičeno.

Na obeh straneh je manjkal kakšen adut (Šabotič, Zahaj na strani Ramsov in Kosi na strani Ruš). Srečanje je potekalo do polčasa v izmenjavanju v vodstvu obeh ekip. Auer je pokazal, da ni zastonj med najboljšimi strelci 1. lige, saj je pridno polnil koš (4 trojke in skupno 21 točk), Ribič pa je s številnimi prodori povzročal preglavice Rušanom in ob koncu zbral zanj mogoče skromnih 15 točk. Da so se aduti Ramsov: Bruči, Baltič, Pihler in Videnšek zadržali med 4 – 6 točkami in da so kot ekipa dosegli 56 točk, je ob koncu bil razlog za poraz. 5 osebnih napak Bručija tudi, saj je že velik del tekme presedel zaradi tega razloga.

Manj izkušeni Rušani, vendar mlajši in bolj v treningu, so pokazali nekaj več uigranosti, več sproščenosti in teka, tako da so v odločilnih trenutkih dosegli nekaj lahkih košev iz nasprotnih napadov, dobro zadevali proste mete in se na koncu tekme zasluženo veselili. Najbolj so strelsko izstopali Krebs, Berglez in Petek z dvomestnimi številkami, takoj za njimi pa sta bila Bajraktaraj in Obrovnik; tudi ostali, ki so vstopili v igro so dali svoj delež: Pavlič, Pinter in Vujanovič. S klopi so širili pozitivno vzdušje prehlajeni Plohl in mlada Škrinjar in Masilo.

Kar nekaj navijačev iz Ruš je prisostvovalo tekmi in glasno vzpodbujalo svoje igralce, kar je verjetno dodatno podžgalo igralce obeh ekip. Srečanje je minilo v športnem vzdušju in na koncu so si izrekli dobre želje za v prihodnje. Do naslednjih tekem – in na splošno: vesele praznike in srečno in športa polno novo 2016. leto.

                        


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu