Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Planinci s pohodom na Areh obudili spomin na Bena Dolinška

Planinci s pohodom na Areh obudili spomin na Bena Dolinška

Ponedeljek, 17 Oktober, 2016

rušeVčeraj so planinci in ljubitelji pohodništva v Rušah obeležili pod organizacijo mladinskega odseka Planinskega društva Ruše obeležili 23. Memorial Bena Dolinška. S pohodom so se na tovrsten način poklonili preminulemu tovarišu planinstva in izjemnemu planincu, ki se je 13.10.1994 kot član mariborske odprave odpravil na 7550 metrov visoko Anapurno IIIv nepalsko Himalajo. A od tam se ni več vrnil.
Včeraj so planinci in ljubitelji pohodništva v Rušah obeležili pod organizacijo mladinskega odseka Planinskega društva Ruše obeležili 23. Memorial Bena Dolinška. S pohodom so se na tovrsten način poklonili preminulemu tovarišu planinstva in izjemnemu planincu, ki se je 13.10.1994 kot član mariborske odprave odpravil na 7550 metrov visoko Anapurno IIIv nepalsko Himalajo. A od tam se ni več vrnil.

Beno Dolinšek je bil slovenski alpinist in je eden izmed Slovencev, ki so za vedno ostali v Himalaji. Takrat 25-letni Beno Dolinšek, član Mariborske himalajske odprave je dan pred smrtjo s soplezalcem prišel v tretji tabor (6.600 m). Zaradi slabega vremena in slabega počutja soplezalca, se je Beno sam odločil, da poskusi priti na vrh Anapurne III (7.555 m). Dosegel je že višino 7.000 m, toda obdajala sta ga megla in močan sneg. Ob 15.00 se je javil zadnjič. Umrl je leta 1994. V njegov spomin so tako že 23. leto zapored, člani PD Ruše in mladinskega odseka, priredili pohod iz Ruš na Areh.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu