Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Oš Janka Glazerja Ruše priredila Mednarodni posvet o nadarjenih otrocih

Oš Janka Glazerja Ruše priredila Mednarodni posvet o nadarjenih otrocih

Sobota, 8 April, 2017

ruše

ruše ruše ruše ruše ruše ruše ruše ruše ruše
Na Osnovni šoli Janka Glazerja v Rušah je danes potekal Mednarodni posvet o nadarjenih otrocih. Kar pet priznanih tujih strokovnjakov je predavalo o novih smernicah pouka in učenja.

Eminentni strokovnjaki in praktiki so slovenske kolege seznanili z vlogo različnih obogatitvenih dejavnosti za razvoj nadarjenih. Menijo, da je standardna oblika pouka kjer učenec 45 minut sedi pri mizi in prepisuje iz table manj učinkovita. Tega se zaveda tudi ravnatelj Ladislav Pepelnik, ki je v ta namen OŠ Janka Glazerja kot prvo v Sloveniji delno opremil s t. i . kinestetičnimi mizami. “Te mize omogočajo, da učenec med poukom stoji. To pomeni, da ni ves čas v statičnem položaju, ki je nezdrav, saj mize omogočajo ustrezno gibanje.”

Odzivi učencev na nove oblike pouka so odlični. “Več si želim skupinskega dela, mislim, da si bom tako več zapomnila”, “Želim si pouka na prostem”, “Zagotovo bo tak način pouka prinesel boljše rezultate, več se bom naučil,” pravijo osnovnošolci. Tudi učitelji, pedagogi in ostali delavci v izobraževalnem sistemu so pohvalili predavanje in delavnice. Strinjajo se, da je razvoj oblik pouka nujen za še boljše rezultate brihtnežev.

Na šoli pa niso potekala samo predavanja tujih strokovnjakov, temveč tudi razstava literature za nadarjene, predstavitev praktičnih primerov dela z učenci, predstavljena je bila slovenska platforma za nadarjene učence. Učenci so se lahko udeležili še delavnic kaligrafije oz. lepopisja, streljanja z lokom in mnogih drugih.


Jozek
18.04.2017 21:24

Bravo !

Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu