Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Nova etika ? Poslanka in svetnica SD Bojana Muršič ni prišla na sodišče

Nova etika ? Poslanka in svetnica SD Bojana Muršič ni prišla na sodišče

Nedelja, 16 December, 2018

rušeČeprav je kazalo, da poslanki zaradi afere, v katero se je pred več kot dvema letoma zapletla z nakupom flis jopic za občinski denar, ne bo treba na sodišče, saj je tožilstvo umaknilo zahtevo za preiskavo, temu vsaj za zdaj ni tako. Zdaj že nekdanja občinska oblast je namreč kazenski pregon sprožila sama, od tega pa vsaj za zdaj še ni odstopila niti nova.
Čeprav je kazalo, da poslanki zaradi afere, v katero se je pred več kot dvema letoma zapletla z nakupom flis jopic za občinski denar, ne bo treba na sodišče, saj je tožilstvo umaknilo zahtevo za preiskavo, temu vsaj za zdaj ni tako. Zdaj že nekdanja občinska oblast je namreč kazenski pregon sprožila sama, od tega pa vsaj za zdaj še ni odstopila niti nova.

Muršičeva se je v preiskavi znašla konec leta 2016, ko je za stranko kar iz proračuna občine Ruše naročila jopice iz flisa. Občina ji za zdaj očita zlorabo položaja in napeljevanje k ponarejanju listin, saj naj bi njen soobtoženi izdal račun za nakup pisarniškega materiala in ne dejansko kupljenih flis jopic. Muršičeva je zaradi afere odstopila z mesta podpredsednice državnega zbora in občinske svetnice v Rušah, ne pa tudi kot poslanka. Na ta način še vedno ostaja v konfliktu interesov saj je bila ponovno izvoljena kot poslanka in občinska svetnica.

Vprašanje pa je , kaj to pomeni za naravno koalicijo Lire in SD v občinskem svetu. Ali bo nova županja še vedno želela podporo stranke, ki se je tako kompromitirala še naprej ? Ali bo šla nova županja čez vse moralne in politične standarde in umaknila pregon zoper poslanko, vse vželjii, da ohrani koalicijo ?

Naj spomnimo, da to ni edina moralno sporna članica nove občinske koalicije, katero podporo uživa sedanja občinska koalicija v Rušah. Sprejela je tudi podporo Neodvisne liste #Skupaj ( bivša Lira ) pri kateri je izvoljena za občinsko svetnico tudi Sonja Irena Kukovec Stajan.

To ne bi bilo nič nenavadnega, če Kukovec Stajanova, sicer vidna članica Lire, ne bi prejela izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov. Kukovec Stajanova je namreč v času bolniškega staleža odpotovala na dopust v tujino, brez soglasja zdravnika. Ker je šlo za hujšo kršitev delovnega razmerja je s strani Občine Ruše prejela izredno odpoved iz krivdnih razlogov. Krivdo in nevestno ravnanje je potrdilo tudi sodišče. Do ugotovitve, da v času bolniške ni bila doma temveč potovala, je prišlo na osnovi razčlenjenega telefonskega računa, ki ga je naročila Kukovec Stajanova sama. Zato tudi na sodišču ni mogla dokazati, da ji je delodajalec kršil določene pravice vezane na zasebnost. Potovala je namreč po Avstriji in Italiji, za kar ni imela dovoljenja zdravnika, ki ji je podpisal bolniški stalež.

Medtem ko je Dinghauser danes že zavrnil možnost priznanja krivde, čeprav naj bi se tožena stran v primeru priznanja zadovoljila z izrekom denarne kazni, pa Muršičeve na narok zaradi službene zadržanosti ni bilo. Predobravnavni narok jo tako čaka 8. januarja, če ne bo prej kakšnega dogovora, pa se bo glavna obravnava pred sodnikom Boštjanom Polegekom začela 22. februarja.

 


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu