Ponedeljek, 16 Julij, 2018
V poletnih dnevih se vas večina odpravlja proti jugu, do morja – morda za vikend, na daljši dopust ali pa samo na izlet. Verjamem, da boste uživali, si »napolnili baterije«, a ne pozabite domov prinesti bogastva, ki se skriva v morju. Mislim na grobo morsko sol, ki ni rafinirana, prana, beljena, …, skratka, ki je brez dodatkov. Takšna sol je nepogrešljiva v kulinariki in kozmetiki. Danes bom malo več napisala o zeliščnih soleh, , ki jih uporabljam pri pripravi solat, kruha, za juhe in omake, za začinjanje in mariniranje mesa ter zelenjavnih jedi, …Dodajam ščepec te ali one in pokušam. Zeliščne soli najpogosteje pripravljam s suhimi zelišči. V terilnik ali mlinček dam grobo sol in poljubna zelišča oz. zelenjavo ( približno do 10%). Strem oz. zmeljem in napolnim kozarčke. Domišljija pri pripravi soli nima meja. Za začetek pa nekaj mojih idej: Pripravite si najljubše kombinacije in uživajte v prijetni aromi in nevsakdanjem okusu. Avtor: Metka Ternjak Gomboc
©2016 RUŠANC
Vse novice na enem mestu