Ponedeljek, 16 Julij, 2018
Maline v letošnjem letu obilno rodijo, zato si lahko pogosto privoščimo presne, pripravimo marmelade, sokove, jih zamrznemo ali se razvajamo s sladicami. Najbolje je, da maline obiramo v jutranjih urah, ko je še hladneje. Če jih takoj ne porabite jih pospravite v hladilnik, saj so nežni in sočni plodovi zelo občutljivi in se hitro pokvarijo ali splesnijo. Nabiramo vedno zrele plodove, ki so nekoliko mehki in nam kar ostanejo v roki- ko jih nabiramo se plod loči od cvetišča, ki ostane na vejici. Za poleten večer, pripravimo bogato in slastno sladico – za družinske člane, prijatelje ali zase – za nepozaben večer. Potrebujete: – 3 jajca, – 3 zrele spirirane banane, – 30g staljenega masla (kosovo, kakavovo ali običajno), – 1 lonček fino mletih oreškov, – Žlico stevije ali 3 žlice kokosovega sladkorja, – 3 žlice kakava, – 20g chia semen, ki jih prej namočimo, – Lonček malin, – 1 temno čokolado narezano na koščke, – Pol žličke sode in pol žličke vinskega kamna. Iz navedenih sestavin zmešamo testo in ga pečemo s peki papirjem obloženem pekaču okoli 60 minut. Če želimo lahko testo spečemo tudi v modelčkih za mafine. Pečeno testo namažemo z nadevom, ki ga pripravimo iz: – lončka malin, – čokoladnimi koščki in – staljenim maslom(kokosovo, kakavovo ali običajno), – sladilom po potrebi. Avtor: Metka T. Gomboc
©2016 RUŠANC
Vse novice na enem mestu