Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Na Bezeni 5. praznik regrata

Na Bezeni 5. praznik regrata

Ponedeljek, 3 April, 2017

ruše

ruše ruše
V Društvu za prihodnost Slovenije, Društvu gibanje za trajnostni razvoj in Centru za mlade Ruše (CEZAM), to soboto, 8. aprila ob 11. uri v Mladinskem domu na Bezeni, pripravljajo že 5. praznik regrata. Pripravljali in degustirali bodo različne namaze iz regata.

Organizatorji sporočajo: “Sezona regrata je tu!“. Kot pravijo, se ta zdrava, grenčin polna radičevka v teh dneh pogost znajde na krožnikih Slovencev. In ne samo, da je regrat v celoti užitna rastlina, da lahko iz njega pripravimo številne jedi, je tudi rastlina sonca, saj se cvetovi odprejo z jutranjim soncem in zaprejo ob sončnem zahodu. Iz zrelih cvetov nastane regratova lučka, katere plodovi imajo obliko padala, da lahko poletijo, ko zapiha veter.

S prispodobo regratove lučke želijo širiti dobro energijo in jo zasejati čim širše, zato vabijo vse ljubitelje regrata na 5. praznik regrata v Bezeno. Po kratkem uvodu organizatorjev bodo srečanje nadaljevali z degustacijo različnih namazov ter pripravo regratovih solat na dva načina. Piknika se bodo udeležili tudi Lara Jankovič, predsednica Društva Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije TRS, predstavnice društva Srčna moč iz Lovrenca na Pohorju ter Metuljčice iz KUD Bezena.

Poskrbljeno bo tudi za glasbo, saj bosta Duo RS poskrbela za pevsko in plesno vzdušje. Udeleženci pa se bodo lahko preizkusili tudi v petju karaok.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu