Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Merjasec Enduro – Avstrijski zmagi na Ruškem Pohorju

Merjasec Enduro – Avstrijski zmagi na Ruškem Pohorju

Torek, 19 Juni, 2018

ruše

ruše

Zmagovalca Merjasec endura, tretje preizkušnje serije SloEnduro, sta v Rušah postala Avstrijca Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team) in Kevin Maderegger (Sunbikers Mondraker Racing). Oba sta najhitreje opravila s štirimi hitrostnimi preizkušnjami na Pohorju med Arehom in Rušami s skupno 1200 višinskimi metri spusta.
Zmagovalca Merjasec endura, tretje preizkušnje serije SloEnduro, sta v Rušah postala Avstrijca Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team) in Kevin Maderegger (Sunbikers Mondraker Racing). Oba sta najhitreje opravila s štirimi hitrostnimi preizkušnjami na Pohorju med Arehom in Rušami s skupno 1200 višinskimi metri spusta.

Yana je tokrat po več kot 19 minutah dirkanja le za dobrih pet sekund prehitela rojakinjo Petro Bernhard (Friesis-Bikery Racing Team), ki se je po štirih zaporednih zmagah (skupaj osmih, vmes je eno dirko izpustila) morala zadovoljiti z drugim mestom. Tretja je bila domačinka in alpinistka Maja Lobnik (Ganesha Team) in tako ponovila uvrstitev s svoje prve dirke serije SloEnduro marca v Ajdovščini.

Pri moških je bil Madereggerju, letos že zmagovalcu na drugi dirki serije, Krokarju na Dobrni, najbliže rojak Peter Mihalkovits (Radwelt MK Factory Racing) z dobrimi 18 sekundami zaostanka. Tik za petami mu je bil tretjeuvrščeni Domžalčan Nejc Huth (Energijateam.com). Med najhitrejšo peterico sta se uvrstila še dva člana ajdovskega kluba Kamplc Racing Team – Tim Jež na 4. in Davor Kacin na 5. mesto.

Zmagovalca tehnično najzahtevnejše četrte hitrostne preizkušnje, Kendine SuperEtape, sta bila Dobnikova in Mihalkovits.

Maderegger je prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi serije z 90 točkami naskoka pred dosedanjim vodilnim Ježem, tretji je Huth. Pri ženskah v vodstvu ostaja Bernhardova s 100 točkami prednosti pred Dobnikovo, tretja je Madžarka Veronika Czeh, Lobnikova se je z le dvema nastopoma že prebila na 4. mesto.

V tokrat malce bolj pičli konkurenci mladincev (napeto v šoli, ha?) je zmagal Matic Berginc (Rajd Ljubljana) pred Avstrijcem Markusom Feielom (Do-Biker) in klubskim kolegom Janom Krivcem.

Med mlajšimi veterani je zmagal Avstrijec Tino Huber (Radlager Mountainbikeverein) pred domačinom Urošem Jeričem (MTB Trbovlje) in rojakom Paulom Heimlom (Radwelt MK Factory Racing). Med starejšimi pa Sebastjan Stres (Kamplc) s skupno osmim najboljšim seštevkom dneva, sledila sta Avstrijca Cri Maierhofer in Markus Lierzer (BC Stoahupfa Leibnitz).

V kategoriji hobi je bil najhitrejši Avstrijec David Gruber (Redneck Riders) pred Mariborčanom Matejem Pistorjem (Luka’s Bikes) in rojakom Davidom Guttmannom (ESR Downhill Team).

Yana Dobnig: “Odličen dan. Včeraj na treningu mi trase hitrostnih preizkušenj niso bile všeč, zdele so se mi preveč zavite in premalo strme. A danes mi je šlo razen manjšega padca v tretji preizkušnji dobro, tako da sem zadovoljna. Veselim se nastopa na domačem državnem prvenstvu naslednji konec tedna v Gradcu in na dirki svetovne serije na Koroškem teden dni pozneje.”

Kevin Maderegger: “Poti so bile res neverjetne, nikdar jih še nisem videl toliko dobrih na enem koncu. Različnih in s tako dobrimi odseki. Nazadnje sem nastopil na dirki svetovne serije v Franciji, nekaj časa je že od takrat, zato sem si želel le solidnih voženj. Pred pomembnima dirkama v naslednjih dveh tednih nisem preveč tvegal in uspeli so mi tekoči nastopi.”

Dirko so izvedli člani Športnega društva NLP (Naše lepo Pohorje) iz Ruš v sodelovanju z zgledno (gorsko)kolesarsko občino Ruše in mariborsko trgovino Luka’s Bikes Luka Rakuše. Merjasca so izvedli tretjič, a prvič v “prvi ligi” SloEndura.

 


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu