Rušanc - Prosimo všečkajte nas
Gong terapija za dobrodelnost

Gong terapija za dobrodelnost

Sobota, 13 Maj, 2017

ruše

ruše ruše ruše ruše ruše ruše ruše ruše ruše
Včeraj je v Domu kulture Ruše potekala dobrodelna zvočna kopel z gongi Silvane Leskovar. Zbrana sredstva bodo namenjena v humanitarne namene za usposabljanje psov pomočnikov in šolanju psov reševalcev v sklopu delovanja društev REPS in SLO-CANIS ob njuni okrogli obletnici delovanja.

Psi pomočniki so neprecenljiva pomoč ljudem, ki potrebujejo tako pomoč zaradi svojih telesnih pomanjkljivosti (psi spremljevalci za osebe s posebnimi potrebami, psi vodnike za slepe in slabovidne osebe ter psi pomočnike za gibalno ali senzorno ovirane osebe). Pes pomočnik prispeva k zadovoljstvu, prijateljstvu, sproščenemu človeškemu duhu, svobodi. Prostovoljci, lastniki psov reševalcev, domačega ljubljenčka nimajo le za sprehode in božanje, z njim se naučijo obvladovati veliko različnih situacij, ki pa imajo vse samo en cilj – rešiti človeško življenje.

Gong pa je eden najučinkovitejših instrumentov, uporabljenih v zvočni terapiji, saj ustvarja zvok popolne resonance in obsega vse tone in harmonije zvočnega spektra. Zelo je učinkovit je pri odpravljanju posledic stresa, depresije, utrujenosti in izčrpanosti in pri okrevanju po bolezni. Obiskovalci menijo, da so takšni dogodki pomembni, saj naredimo nekaj zase hkrati pa ob tem pomagamo drugim.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu