Rušanc - Prosimo všečkajte nas
FOTO: Postavili prve kažipote “Ride Ruše”

FOTO: Postavili prve kažipote “Ride Ruše”

Sreda, 12 Oktober, 2016

rušeDanes zjutraj so člani kolesarske iniciative “Ride Ruše” pričeli z označevanjem osmih (pod)pohorskih poti, primernih za rekreativne kolesarje. Skupno gre za 110 kilometrov predvsem turnih in mešanih poti, ki jih bodo označili s 176 kažipoti. Tako šport in prosti čas združujejo s turističnim potencialom.
Danes zjutraj so člani kolesarske iniciative “Ride Ruše” pričeli z označevanjem osmih (pod)pohorskih poti, primernih za rekreativne kolesarje. Skupno gre za 110 kilometrov predvsem turnih in mešanih poti, ki jih bodo označili s 176 kažipoti. Tako šport in prosti čas združujejo s turističnim potencialom.

Opremljeni s koli, kladivi, vrtalko in še čem so se v dveh ločenih ekipah podali na označevanje osmih kolesarskih poti. Začeli so pri Športnem parku Ruše, kjer so postavili označevalno tablo, iz katere je lepo razvidno, da so vsako pot ne samo poimenovali, ampak tudi označili z drugačno barvo, zaradi boljše prepoznavnosti oz. lažjega sledenja kažipotom med kolesarjenjem.

Najlažje prevozna in primerna za vsakogar, ne glede na starost, telesno pripravljeno in nenazadnje kvaliteto kolesarke opreme, je pot Okrog Ruš, označena s črno. Vseh 7 ostalih poti pa sestoji in manjših ali večjih vzponov in spustov ter vožnje po makadamskih ali gozdnih cestah.

Označevanju poti so se odločili dodati še 8 posebnih točk, namenjenih lažjemu in hitrejšemu dostopu do nujne medicinske poti. Razporedili so jih po Pohorju, bistvenega pomena pa je, da jih bodo lahko “uporabljali tako kolesarji, kot gobarji ali pohodniki, skratka kdorkoli, ki jih bo potreboval”, je pojasnil Simon Potrč, predsednik iniciative. Prednost teh tabel bo namreč, da bodo s točnimi koordinatami vpisane v sistem reševalnih služb, tako da bo uporabnik “ob klicu na 112 samo povedal številko, zapisano na tabli, in ga bodo reševalci bistveno lažje in hitreje našli ter mu nudili pomoč“, dodaja Potrč.

Kolesarjem bodo torej kmalu na voljo urejene, varnejše in dobro označene poti po Ruškem Pohorju, “kar pomeni šele začetek razvoja celovite ponudbe kolesarskih možnosti, ki bodo Ruše uvrstile na kolesarski zemljevid doma in v tujini”, so zapisali v kolesarki iniciativi “Ride Ruše”, ki s podporo Občine Ruše ureja kolesarske poti ter ostalo (podporno) infrastrukturo za kolesarje na območju Občine.


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu