Rušanc - Prosimo všečkajte nas
CEZAM je sodeloval v programu ERASMUS+ na Hrvaškem in v Turčiji

CEZAM je sodeloval v programu ERASMUS+ na Hrvaškem in v Turčiji

Sreda, 30 November, 2016

rušeProgam : „Act now for better future“ – Hrvaška CEZAM je v decembru sodeloval na dveh mednarodnih mladinskih izmenjavah v okviru programa ERASMUS+. Mladi iz Ruš so med 10 in 18. decembrom sodelovali v programu „Act now for better future“ , ki je potekal v Zagrebu in katerega vsebina je borba proti nestrpnosti, sovražnemu govoru in izključevanju. V okviru projekta, ki ga je pripravilo Društvo za gluhe in naglušne iz Nove Gradiške je sodelovalo 43 udeležencev iz Romunije, Bolgarije, Turčije Italije in Španije. Mladi, ki so zastopali CEZAM so bili učenci osnovne šole Janka Glaserja iz Ruš z njimi pa sta bila učiteljica Tjaša Bevc in vodja ekipe Jure Šterman. Mladi so imeli priložnost spoznati delo na programu ERASMUS+ , istočasno pa so s pomočjo neformalnega učenja osvoji kompetence, ki jih navaja Youthpass, diploma in so jo dobili vsi mladi, na kocu mladinske izmenjave.
Progam : „Act now for better future“ – Hrvaška CEZAM je v decembru sodeloval na dveh mednarodnih mladinskih izmenjavah v okviru programa ERASMUS+. Mladi iz Ruš so med 10 in 18. decembrom sodelovali v programu „Act now for better future“ , ki je potekal v Zagrebu in katerega vsebina je borba proti nestrpnosti, sovražnemu govoru in izključevanju. V okviru projekta, ki ga je pripravilo Društvo za gluhe in naglušne iz Nove Gradiške je sodelovalo 43 udeležencev iz Romunije, Bolgarije, Turčije Italije in Španije. Mladi, ki so zastopali CEZAM so bili učenci osnovne šole Janka Glaserja iz Ruš z njimi pa sta bila učiteljica Tjaša Bevc in vodja ekipe Jure Šterman. Mladi so imeli priložnost spoznati delo na programu ERASMUS+ , istočasno pa so s pomočjo neformalnega učenja osvoji kompetence, ki jih navaja Youthpass, diploma in so jo dobili vsi mladi, na kocu mladinske izmenjave.

Progam ACCES – Turčija Med 17 in 26. decembrom je potekala mladinska izmenjava ACCES v Turškem mestu Canakkale Vsebina projekta je bila vključevanje mladih s posebnimi potrebami v družbo. Projekt je pripravila naša partnerska organizacija iz Turčije »Gencer icin Sosyal Dialoi Girisimi » iz Canakkal in je k sodelovanju povabila partnerje iz Portugalske, Azerbaijana, Gruzije, Slovenije in Turčije. Slovensko ekipo so sestavljale Amanda, Monika, Maruša, Tonček, Peter in Luka. Pri pripravi in udeležbi na sodelovanje v projektu ACCES je aktivno sodeloval VDC POLŽ, s Petrom in Tončkom. Seveda smo razen aktivnega sodelovanja na vsakodnevnih delavnicah s področja risanja na vodo, oblikovanja gline in keramike, ter glasbenih delavnic spoznali delo podobnih zavodov, ki se ukvarjajo z mladimi s posebnimi potrebami v državah, ki so sodelovale na projektu.

Predstavitev projekta ” CEZAM V Turčiji” bo v Dom-u kulture Ruše v ponedeljek 5.12. 2016 , ob 12.00 v mali dvorani. Vabimo vse mlade, ki jih zanima sodelovanje na mednarodnih izmenjavah, oziroma pri sodelovanju v programih ERASMUS+. 


Komentiraj ...
Objavi komentar
Prekliči

ARHIV|novic ARHIV|anket

©2016 RUŠANC

Vse novice na enem mestu